Info

Digitala medie-podden

En gång i veckan dyker Damon Razazi, digitalstrateg på mediabyrån Mindshare, ned i det digitala medielandskapet tillsammans med ny en gäst. Digital marknadsföring.
RSS Feed
Digitala medie-podden
2018
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
February
January


2016
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: April, 2018
Apr 24, 2018

I veckans avsnitt gästar Karin Zingmark, rådgivare med fokus på förändring inom digital kommunikation och ledarskap. Karin är även en uppskattad föreläsare och pratar i veckans avsnitt om digital förändringsarbete, learskap och kommunikation. Vi pratar om hennes nya bok Maxa Snacket, om årets upplaga av SXSW och vilka egenskaper hon ser sig utmärka sig hos inspirerande ledare.

Apr 17, 2018

I veckans avsnitt av podden, river Gabriel Kratschmer som är Partnerchef på spelplattformen Flarie, i högt takt av:

Att marknaden behöver utvecklas bortom det traditionella tänket att placera reklam på ställen där folk egentligen är för att göra andra saker.
Vad som händer när reklamen är önskad av mottagaren istället för störande.
Varför engagemang i reklam egentligen är viktigt och vilka oväntade följdeffekter engagemang i stor skala ger för ett varumärke.
Att effekterna av tillräckligt stort engagemang faktiskt kan utmana det traditionella räckviddstänket.
Drömmen om att förändra mediebranschen i grunden och slitet med att etablera en ny mediakanal, med ett nytt annonsformat i form av mobilspel och med annonsörer som ställer hårda krav.
Hur man generellt bör jobba med appar för att få fler användare att engagera sig.

Apr 10, 2018

Veckans avsnitt av Digitala Mediepodden är sponsrat.

I veckans avsnitt gästas podden av Emelie Löfdahl, produkt- och affärsutvecklingschef på Tobii. Vi pratar bland annat om att vi kan mäta hur många som tittat på din annons – och därmed öka kvaliteten och effekten av medieköpen

–  Vad Fixation egentligen är och vad det innebär för annons- och mediebranschen 

–  Skillnaden mellan att en annons har visats och att den har blivit sedd 

–  Hur Tobiis nya produkter kan öka kvaliteten och effekten av medieköpen

 

Men framför allt pratar vi om att Tobii nu kan mäta om din målgrupps ögon fixerats på din annons, eller inte. 

Apr 3, 2018

Veckans podd gästas av John Eriksson som är Senior Growth Expert på Curamando. Vi pratar om företagens digitala ångest och om att förändringstempot i sig är en större omställning än digitaliseringen. John berättar lite om hur ett klassiskt konsult-gig kan se ut och ger exempel på hur man via ett agilt "proof of concept" kan öka förändringstempot. Vi grottar också ner oss i tester av bannerkampanjer och godkännandeprocesser för material. I slutet tar vi också upp den viktiga diskussionen om att kortsiktiga aktiviteter som är lätta att mäta tenderar att överprioriteras på bekostnad av långsiktig effekt.

1