Info

Digitala medie-podden

En gång i veckan dyker Damon Razazi, digitalstrateg på mediabyrån Mindshare, ned i det digitala medielandskapet tillsammans med ny en gäst. Digital marknadsföring.
RSS Feed
Digitala medie-podden
2018
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
February
January


2016
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: February, 2018
Feb 27, 2018
I veckans avsnitt gästar Karolina Moberg, kommunikationschef på Viacom.
Vi pratar bland annat om. Hur man arbetar med att driva linjärt tittande/intresse med digital kommunikation. Hur man arbetar med kommunikation för att få globala varumärken att upplevas lokala. Exempel på digitala projekt som gjorts på Nickelodeon/MTV/Comedy Central.

 

 

 

Feb 20, 2018

Björn Karlström från Bannerflow gästar och berättar hur du levererar framgångsrika bannerkampanjer. Jag får med mitt hat för displaybanners i slutet men Björn räddar upp det där rätt så snyggt. 

Vad ska du tänka på, hur A/B testar du, hur ser den perfekta annonsen ut osv. 

Feb 13, 2018

I veckans avsnitt gästar Karin Winther från Winther Wonderland. Karin Winther är expert på engagerade videoinnehåll i sociala medier och vi pratar i veckans avsnitt bland annat om 

  • Facebook & Instagram Live. Hur gör du en livesändning så engagerade som möjligt och varför ska du våga prova?
  • Fokus på mer dialog och mindre monolog. Och framför allt, engagerade dialog.
  • Vanliga misstag som annonsörer fortfarande gör när det kommer till video i sociala medier.

Och varför det ibland kan vara bra för företag att släppa expertrollen och bjuda in till konversation.

Feb 6, 2018

När all digital marknadsföring fokuserar på att snäva ned målgrupper eller hitta spetsigare kanaler för konvertering så diskuteras vikten av att bygga varumärke i digitala medier. Vi diskuterar bland annat varför budgetfördelningen förflyttas mer mot aktivering och mindre till att bygga varumärke och varför fördelningen 60/40 är så viktig. Vi undrar om digitalt någonsin kommer kunna gå om TV som medie för att bygga varumärke och bred kännedom. Mycket av samtalet denna vecka baseras på ”How Brands Grow” av Byron Sharp och IPA studierna ”Media in Focus” och ”The Long and the short of it” av Les Binet och Peter Field. Tre böcker vi varmt rekommenderar lyssnarna att läsa!

1